The home of !!! GARAGE SURF PUNK & ROCK'N'ROLL !!!

Fresh Splash of !!! GARAGE SURF PUNK & ROCK'N'ROLL !!!
Requests, feel free to ask
Comments Are Welcome !

Thursday, March 31, 2011

THE GORIES - House Rockin' (1989) / I Know You Fine, But How You Doin' [1990] / Outta Here (1992)

THE GORIES

Jedan od najznacajnijih likova na garaznoj sceni poslednje dve decenije svakako je MICK COLLINS. Svojim delovanjem od The Gories s kraja 80-tih pa sve do danas sa The Dirtbombs, prolazeci kroz razne faze i inkarnacije isporucuje ubitacno dobre i inovativne garazne zvukove i pesme. Mesanjem raznovrsnih uticaja od blues-a , punk-a , noise-a, 60's garage-a, pa i funka i soula, stvara amalgam stilova ibegavajuci pritom padanje u klise i repetitivnost toliko svojstvenu za mnoge bendove slicnog usmerenja.
Svojim beskompromisnim nastupom The Gories su uzdrmali i najokoreliju uderground publiku. Kombinujuci zvuk ranog John Lee Hookera i Bo Diddley-a sa 60's garage punk-om stvorili su originalan rock'n'roll izraz toliko potreban sceni na prelasku iz 80-tih u 90-te. Dve gitare i jednostavni set bubnjeva pokazalo se, bili su dobitna kombinacija. Moze se primetiti da tom minimalistickom postavkom bez bas gitare dosta podsecaju na rane THE CRAMPS sto je svakako jos jedan plus. 
Ono sto je usledilo su tri jednako kvalitetna albuma i saradnja sa Alexom Chiltonom, jednim od uderground gurua koji je kao i kod  THE CRAMPS prepoznao primalnu i sirovu rock energiju.
Wednesday, March 30, 2011

ANGELS DIE HARD [Film Posters]

ANGELS DIE HARD 
[Film Posters]
click the pic for hi-res.

 
                                                                      
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.

.

.